Sterrenbeelden: voel jij je verbonden met leo (leeuw) season?

Horoscopen en astrologie: hate it or love it. Sommige mensen vinden het klinkklare onzin; anderen voelen zich ermee verbonden. Los of je er daadwerkelijk in gelooft of niet: al eeuwenlang houden mensen zich bezig met het bestuderen van sterrenbeelden en astrologie. In deze rubriek nemen we jullie elke maand mee in het sterrenbeeld van het seizoen!


LEO SEASON

“Being different is what I love.”

Periode
23 juli tot en met 22 augustus

Element
Vuur

Ruling planet
De zon

Bijpassende edelstenen
Barnsteen, bergkristal, carneool, citrien, gele jaspis, granaat & tijgeroog.

Kenmerken

Mensen met een leeuw als sterrenbeeld zijn optimistisch, passievol en enthousiast: they are the life of the party! Een leeuw heeft een groot hart voor iedereen die dichtbij hem of haar staat, en zal je dan ook niet snel vervangen. Leeuwen zijn loyaal, en voelen zich altijd mede verantwoordelijk voor het geluk van hun loved ones. Ook zullen ze hen altijd beschermen. Op een leeuw kun je bouwen: ze zijn betrouwbaar en houden zich aan hun beloftes.

Met een leeuw om je heen is het nooit saai. Met hun charme kunnen ze iedereen inpakken. Ze zijn overtuigend en kunnen anderen overhalen om iets gedaan te krijgen. Het zijn geboren leiders en zijn op hun best als zij 'in charge' zijn. Leeuwen zijn eerlijk en direct en kunnen daarmee hard overkomen, maar je weet altijd wat je aan hen hebt. They are keeping it real!

Leeuwen zijn sociale dieren. Ze zijn spontaan, hebben een grote behoefte aan contact met anderen, en vinden het belangrijk om gewaardeerd te worden en aandacht te krijgen. Ze zijn daarnaast trots en zelfverzekerd, maar kunnen vanbinnen juist gevoelig en onzeker zijn. Echter, dit zullen ze niet snel aan anderen laten merken. Het optimistische karakter van de leeuw maakt hen aantrekkelijk voor anderen. Tegenslagen slaan hen niet gemakkelijk uit het veld, en ze focussen zich op positiviteit.

Mindere eigenschappen

Leeuwen zijn goedgezind en kunnen veel hebben, totdat je over hun grens gaat. En geloof me, een boze leeuw wil je liever vermijden. Een woede uitbarsting is voor de leeuw niet onbekend.

Eerder benoemden we al dat leeuwen graag in het middelpunt van de belangstelling staan en geboren leiders zijn, maar soms slaan zij hierin door en doen zij echt alles om die aandacht te trekken. Ze kunnen luidruchtig zijn en een drama maken van de kleinste dingen.

Toch zijn de intenties van een leeuw bijna altijd goed. Een leeuw is een trouwe vriend en leo’s light up your room!

Disclaimer: de beschrijving van de gekoppelde persoonlijkheid aan bepaalde sterrenbeelden is in deze rubriek slechts algemeen, en om hier meer concreet en dieper op in te gaan dient er naar meerdere factoren gekeken te worden. Volledige herkenning is dan ook geen must! ;)

Voel jij je verbonden met je sterrenbeeld of vind je het grote onzin? Laat het ons weten in de comments! Heb je nog andere vragen? Dan kun je altijd even een mailtje sturen. 

Bronnen
https://www.spiritualgarden.nl/zoek-op-sterrenbeeld/sterrenbeeld-leeuw-23-juli-t-m-23-augustus/
https://rubriek.nl/mind/slechte-eigenschappen-van-het-sterrenbeeld-leeuw/
https://www.horoscoop-hoekje.nl/sterrenbeeld-leeuw.html
https://rubriek.nl/mind/20-eigenschappen-van-het-sterrenbeeld-leeuw/

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden