Gastblog: hulp bij vastzitten

Help, Ik weet niet wat ik moet doen met mijn leven…

Ken je dat? Ik heb het namelijk wel gehad en vele andere vrouwen ook. Het gevoel hebben dat je het even niet meer weet, maar ook dat je zoveel ideeën hebt met wat je kan gaan doen. Misschien beetje te veel ideeën oftewel een gevalletje keuzestress. Beetje tegenstrijdig, maar toch zo herkenbaar.

Gelukkig zijn er handige manieren om daaruit te komen!

In dit artikel krijg je drie dingen die je kan doen als je het gevoel hebt dat je vast zit.

1. BESLIS!

Een van de meest populaire trucs van vastzitten is besluiteloosheid. Geen keuze maken en maar wachten op het juiste moment. Maar we zijn geen doornroosje. Je wil niet zitten wachten totdat iemand je uit je slaap ontwaakt, want diegene komt niet. Het moment dat jij kiest zet je de eerste stap naar meer duidelijkheid.

Het leuke aan besluiten is dat je al eigenlijk weet wat je wil en hoort te doen. Alleen je doet het niet, want er is een ieniemienie gedeelte van jou die bang is om de verkeerde keuze te maken. Om de keuze makkelijker te maken kun je het volgende doen: Vraag aan een vriendin om de keuze voor je te maken. Als je niet blij bent met de keuze zal je jezelf betrappen argumenten te verzinnen waarom je dat beter niet kan doen. Dan weet je dat je de andere keuze moet uitproberen. Ben je het juist helemaal eens met de keuze dan voel je je vaak extra gemotiveerd om het te gaan doen

2. Reflecteer

Vroeger had ik altijd een dagboek. Op een gegeven moment was ik daarmee gestopt, want ik had leukere dingen te doen zoals knikkeren. Maar na een hele ontdekkingsreis naar mezelf oftewel mijn pubertijd begon het toch te knagen. Dat dolfijn dagboek van vroeger was toch een beetje mijn beste vriendin geworden en die kon goed geheimen houden. Ik wist toen niet hoe belangrijk het eigenlijk is om te schrijven. Wat we steeds meer neigen te doen naarmate we ouder worden is… Denken. En misschien soms net iets te veel dat we een beetje gek van onszelf worden. Door op te schrijven wat je denkt kun je helder zien of waar je in zit echt zo zwaar is of dat je je gewoon even verveelt. Het brengt perspectief.

Laat me voorop stellen dat beginnen met schrijven meestal het lastigste deel is, want waar moet je beginnen. Daarvoor is het handig om te beginnen met een van deze vragen: ‘Wat heb ik afgelopen week gedaan?’ , ‘Waar ben ik dankbaar voor?’ en ‘Welk nieuw inzicht neem ik mee?’

Je raakt soms verrast met je eigen schrijvers gift.

3. Verander

“Zo jij bent veranderd?!” Ja, die zin heb ik vaker gehoord. Soms in positieve zin, soms in negatieve zin. Alleen heb ik me er zelf nooit echt aan gestoord, omdat ik het juist leuk vond dat ik continu aan het veranderen ben. Er lijkt een gekke stigma op ‘veranderen’ te zitten. Dan hoor je dingen als: “Ik ben nog steeds Jenny van het blok hoor!” Nou, Jenny dat vind ik nou jammer. Ik hoop dat je elke keer weer nieuwe dingen meemaakt, waardoor je weer anders gaat denken en doen. Het is meer dan oké om te veranderen. Om mensen of plekken uit te groeien. Om een nieuwe weg in je leven op te gaan.

Vaak zit je vast doordat je denkt dat je leven op een bepaalde manier hoort te gaan. En dat is het juist, het leven is super onvoorspelbaar. Wanneer je jezelf toelaat om jouw nieuwe keuzes of levensstijl niet te veroordelen heb je binnen no time weer het gevoel dat je leeft en niet simpelweg overleeft.

Ik hoop dat je na dit te lezen inziet dat je niet alleen in deze periode zit. Je komt hier weer uit. En anders kom ik je wel even persoonlijk chearleaden. Want, hallo heb je jezelf gezien?!

Alles zal uiteindelijk duidelijk worden. En anders maak je het duidelijk want zo’n bad ass ben je wel.

Virtuele Knuffel, Ayesha

 

Over Ayesha
Ik ben Ayesha Standar (instagram: @ayeshanoelle), een habit coach voor ambitieuze jonge vrouwen die hun doelen willen bereiken. Ik heb al sinds kleins af aan een fascinatie voor wat mensen drijft en waarom mensen doen wat ze doen. Vandaar dat het geen verassing was dat ik Toegepaste Psychologie heb gestudeerd.

Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer met droge humor. Ik vind het belangrijk dat mensen genieten van het leven. Don’t just exist, live! Door vrouwen te coachen hun patronen door te breken en succesvolle gewoontes te creëren hoop ik dat ook te bereiken. Mijn stijl van coaching is toegankelijk, met plezier en oplossingsgericht.

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden