Zilver: wat is het nou eigenlijk?

Tegenwoordig is zilver niet meer weg te denken uit de sieradenwereld. Want zeg nou zelf, ken je een juwelier of een sieradenshop waar geen zilver terug te vinden is? Maar wat is zilver nou eigenlijk?

Zilver is te schalen onder edelmetalen, en al voor het jaar nul werd zilver gebruikt als betaalmiddel. Het werd destijds daarnaast gebruikt voor sieraden en juwelen, maar ook voor pannen, bestek en borden, en vele andere producten: een multifunctioneel metaal dus!

"Zilver is een multifunctioneel metaal."

Aan het begin van de beschaving werd er al zilver gevonden. Zilver bevindt zich vaak dicht bij het aardoppervlak, waardoor men het al vroeg tegenkwam en kon gebruiken. Vaak werd zilver geassocieerd met de de maan, de zee en verschillende goden. Ook ontdekten zij al snel dat zilver makkelijk smeltbaar bleek, zodat er verschillende vormen van gemaakt konden worden. Dit gaf dus gelegenheid om het in veel verschillende producten te verwerken.

Vandaag de dag is zilver nog altijd een van de meest gebruikte grondstoffen. Het wordt voornamelijk gewonnen in Mexico, Peru, de VS, Australië en Chili, en op verschillende plekken in Europa. Zilver is zeer geschikt voor het maken van elektrische en elektronische producten, vanwege de goede elektrische geleiding. Daarnaast reflecteert zilver enorm goed, waardoor zilver ook gebruik wordt voor spiegels. Het gegeven dat zilver mooi glanst, maakt deze grondstof nog altijd geschikt om te verwerken in sieraden. Wist je bovendien dat zilver goed her te gebruiken is? Ook jij kunt dit doen! Google eens op ‘zilver inleveren’ of ‘zilver hergebruiken’, en check waar jij dit kunt doen!

"Lunar Wolff maakt gebruikt van 925 sterling silver: wat is 925 sterling silver?"

Bij Lunar Wolff maken wij gebruik van 925 sterling silver. Puur zilver heeft een gehalte van 999, en is te zacht om te verwerken tot sieraden. Door het toevoegen van een ‘legering’, zoals bijvoorbeeld koper of een ander metaal, ontstaat er een substantie waar jouw sieraden van gemaakt kunnen worden! Een legering van 925 bestaat uit 92,5 procent zilver, en 7,5 procent koper.

Al met al kunnen wij wel stellen dat zilver een multifunctioneel metaal is, waar wij heel blij van worden: het blijft lang mooi, en door het even op te poetsen maak jij al jouw zilveren sieraden weer helemaal glanzend! Keep on shining! ✨

Lots of love,

Lunar Wolff

Bron:
Van den Brink, L. (2018, 9 juli). WAT IS STERLING ZILVER, 925 ZILVER? ALLE FEITEN OP EEN RIJ. [Blogpost]. Geraadpleegd op 7 december 2018, van https://www.lovy.nl/sterling-925-625-zilver/

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden