Lunar Wolff’s faves: de beste podcast tips tijdens quarantaine

Quarantaine is not over yet (helaas) en dus moeten we onszelf noodgedwongen nog thuis zien te vermaken! Een tijd terug hebben podcasts hun intrede in onze maatschappij gemaakt, en inmiddels is deze vorm van entertainment niet meer weg te denken. Hoewel multi-tasken vaak niet effectief blijkt, lukt dat bij een podcast wel degelijk. Terwijl je je huis een opruim- of schoonmaakbeurt geeft, je aan het reizen bent, of je make up aan het doen bent, kun je in de tussentijd een podcast luisteren. Win-win dus! De populariteit van podcasts is de afgelopen tijd flink gestegen. Logisch dan ook dat het podcast-aanbod zich heeft uitgebreid, wat op zich een luxe is, maar wat het ook moeilijker kiezen maakt. Speciaal daarom hebben wij onze podcast tips per genre voor jullie op een rijtje gezet!


Informatief
Ask me anything | BNR: elke dag staat een nieuw, actueel onderwerp centraal. Je kunt vragen appen, mailen of bellen, en experts over het onderwerp beantwoorden deze voor je. Van het Corona virus tot euthanasie, racisme en stress. Luistert lekker weg, maar mega interessant!
Universiteit van Nederland: wetenschappers geven antwoord op spraakmakende vragen!
Business of HYPE: wekelijks worden inspirerende mensen geïnterviewd over hun behaalde successen.
TED Talks Daily: wie kent de TED talks niet? Inspirerend en leerzaam, nooit genoeg van!

Lifestyle en gezondheid
Zelfspodcast: Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck bespreken het leven en nemen vooral zichzelf en de wereld om hen heen niet al te serieus.
Yous & Yay: New Emotions: Sef en Pepijn Lanen (Faber Yayo) spreken een divers scala aan inspirerende mensen.
Wilde haren de podcast: van alledaagse onderwerpen, tot muziek en cultuur. In deze podcast wordt de wereld van nu besproken, met gasten uit alle richtingen.
De avocado generatie: in de categorie “lekker weg te luisteren” praten Lotte, Sarah en Laura in deze podcast over alles dat millennials bezig houdt.
30 minuten rauw door Ruud de Wild: Ruud interviewt bijzondere mensen, en stelt in 30 minuten alle vragen die je wil weten, maar wellicht zelf nooit had durven stellen. Er is niet in geknipt, het gesprek start bij binnenkomst en na 30 minuten gaat de wekker en is het gesprek voorbij.
FunX base: deze podcast update je wekelijks over wat er in de afgelopen week op het gebied van cultuur is gebeurd.
Nandoleaks: real talk podcasts: geen bullshit in Nandoleaks. In zijn openhartige interviews hoor je de echte verhalen van mensen.
CONVO talkshow: Defano, Armin en Yuki delen de laatste nieuwtjes, interviews en inspiratie op alle vlakken: van Hiphop/R&B tot fashion, sport en entertainment.

Muziek
De woordenschat podcast: Veronica spreekt met rappers en producers uit de Woordenschat playlist. Je hoort het verhaal achter de artiest en de muziek.
Song Exploder: artiesten delen hoe zij tot hun muziek zijn gekomen, stap voor stap.

True crime
Daders: altijd al benieuwd geweest naar wat mensen kan aanzetten tot zware criminaliteit en/of moorden? De podcast daders laat niets aan de verbeelding over: daders doen zelf hun verhaal.
Cokevissers: wanneer er een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk ontstaat er onrust in het streng gereformeerde dorpje. Een misdaadjournalist gaat op onderzoek uit en ontdekt dat niet alles is wat het lijkt...
Laura H.: deze podcast vertelt het indrukwekkende verhaal van Laura H., “het kalifaatmeisje uit Zoetermeer”. Spannend, elke minuut!
De kofferbakmoord: in 2017 wordt het lijk van Ralf Meinema in de kofferbak van zijn Mercedes gevonden. Tot op de dag van vandaag is de moord onopgelost, maar zijn ouders, familie en vrienden willen duidelijkheid...

Met bovenstaande lijst kun je hopelijk weer even vooruit. Heb jij nog tips? Let us know in the comments! En we zijn nog niet klaar met het delen van onze favorieten. Volgende week delen we onze favoriete serie tips, so stay tuned!

10 reacties

ZWPchjVMIyzQ

PbzwCVALWHr mei 01, 2020

gfspGDIxP

XaWPLRynYCJoNi mei 01, 2020

RDZQJuYXBWHSxp

EWiKqdbSMrJanBem april 22, 2020

aVUzHAqdglxpeIR

PnfVvbCmHkrqaWQK april 22, 2020

HuGkcbmyiCzs

MHvmeXwkWs april 15, 2020

AEDtBihG

gxBEejUSyClv april 15, 2020

CkicvRfHrb

FgZGKOTte april 14, 2020

UexMHOCJ

bKnIvFJyNAHaY april 14, 2020

wBgixPfQ

DwHuqXTVhgAyN april 13, 2020

rPtHoGvIhjfpT

KmwbTWPuIpBOeH april 13, 2020

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden