Sterrenbeelden: voel jij je verbonden met gemini (tweelingen) season?

Horoscopen en astrologie: hate it or love it. Sommige mensen vinden het klinkklare onzin; anderen voelen zich ermee verbonden. Los of je er daadwerkelijk in gelooft of niet: al eeuwenlang houden mensen zich bezig met het bestuderen van sterrenbeelden en astrologie. In deze rubriek nemen we jullie elke maand mee in het sterrenbeeld van het seizoen!

GEMINI SEASON

Periode
21 mei tot en met 20 juni.

Element
Lucht

Ruling planet
Mercurius

Bijpassende edelstenen
Agaat, aquamarijn, chalcedoon, citrien, serpentijn, topaas & tijgeroog.

Kenmerken
De ruling planet van Tweelingen is Mercurius en dat is niet voor niets: waar Mercurius de planeet is van de kindertijd en jeugd, vertonen Tweelingen vaak jeugdig gedrag. Tweelingen zijn de masters in flirten. Hoewel ze het vaak zelf niet eens door hebben, hebben zij de gewoonte om altijd met mensen in hun omgeving te flirten. Tweelingen zijn aantrekkelijk, vriendelijk en gul. Ze zijn daarnaast charmant en hebben een sterke invloed op de sfeer in groepen.

Mensen met Tweelingen als sterrenbeeld worden vaak beschreven als mensen met een tweeledige persoonlijkheid: hun gedrag in verschillende situaties is soms tegenstrijdig en Tweelingen zijn daardoor soms lastig in te schatten voor anderen. Waar zij slim, communicatief vaardig en altijd ready for the fun zijn, kunnen zij ook rusteloos zijn. Tegenover hun tweeledige persoonlijkheid staat hun enorme aanpassingsvermogen, waardoor zij het met veel verschillende mensen kunnen vinden.

Tweelingen zijn geneigd om van project naar project te fladderen, en hebben afwisseling nodig in hun leven om hen gemotiveerd te houden. Ook is dit het gevolg van de drukte in hun hoofd: allerlei gedachten, ideeën en vragen ratelen gedurende de dag door hun hoofd. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles weten, maar omdat hun interessegebied zo groot is, is het voor hen lastig gedurende een lange tijd te focussen op eenzelfde onderwerp. Ze houden ervan als anderen hen uitdagen, en hebben dit ook nodig in relaties met anderen.

Tweelingen hebben geen boodschap aan negatieve mensen. Dit kost hen energie en die energie steken zij liever in een van hun projectjes of op positiviteit. Tweelingen zijn daarnaast onafhankelijk en vertrouwen voornamelijk op zichzelf. Ze volgen hun eigen weg, en vrijheid is een van de belangrijkste elementen in hun leven.

Mindere eigenschappen
Hun enorme aanpassingsvermogen zorgt ervoor dat tweelingen voor anderen soms moeilijk te peilen zijn. In de ene situatie vinden ze het één, om zich vervolgens totaal anders te gedragen. Hun omgeving weet daardoor niet altijd wanneer ze op hen kunnen rekenen. Ze kunnen daarnaast humeurig zijn en hebben er een handje van dit af te reageren op anderen.

Ook zijn Tweelingen goed in manipuleren. Ze praten veel en graag en kunnen anderen met hen meekrijgen. Ook weten zij precies hoe zij hun charmante houding, mooie praatjes en uiterlijke schoonheid in moeten zetten om mensen naar hun hand te zetten. Ze verwachten dat anderen voldoende tijd voor hen maken, en wanneer dit niet gebeurt kunnen ze snel boos worden.

Al met al zijn de Tweelingen toch wel de kameleon van de dierenriem. Hun aanpassingsvermogen is een uitzonderlijke en bijzondere eigenschap.

“Never underestimate your power to adapt!”

Disclaimer: de beschrijving van de gekoppelde persoonlijkheid aan bepaalde sterrenbeelden is in deze rubriek slechts algemeen, en om hier meer concreet en dieper op in te gaan dient er naar meerdere factoren gekeken te worden. Volledige herkenning is dan ook geen must! ;)

Voel jij je verbonden met je sterrenbeeld of vind je het grote onzin? Laat het ons weten in de comments! Heb je nog andere vragen? Dan kun je altijd even een mailtje sturen.

 

Bronnen
https://www.spiritualgarden.nl/zoek-op-sterrenbeeld/sterrenbeeld-tweelingen-21-mei-t-m-21-juni/
https://rubriek.nl/mind/slechte-eigenschappen-van-het-sterrenbeeld-tweelingen/
https://www.horoscooptarot.nl/sterrenbeeld-tweelingen.html
https://rubriek.nl/mind/20-eigenschappen-van-de-tweelingen/

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden