Sterrenbeelden: voel jij je verbonden met cancer (kreeft) season?

Horoscopen en astrologie: hate it or love it. Sommige mensen vinden het klinkklare onzin; anderen voelen zich ermee verbonden. Los of je er daadwerkelijk in gelooft of niet: al eeuwenlang houden mensen zich bezig met het bestuderen van sterrenbeelden en astrologie. In deze rubriek nemen we jullie elke maand mee in het sterrenbeeld van het seizoen!

CANCER SEASON

Periode
21 juni tot en met 22 juli

Element
Water

Ruling planet
De maan

Bijpassende edelstenen
Carneool, chalcedoon, maansteen, opaal, rozenkwarts en smaragd.

Kenmerken
Mensen met een kreeft als sterrenbeeld hebben een ongekend sterke intuïtie; ze voelen als geen ander de energie in groepen aan. Hoewel zij van nature verlegen over kunnen komen, zijn ze wanneer je hen leert kennen ontzettend lief, attent en loyaal. Zorgzaamheid staat hen op het lijf geschreven. Ze kunnen zich daarnaast gemakkelijk inleven in anderen, ze voelen emoties van anderen genadeloos aan. Aan empathie dus geen gebrek. Het thuis van een kreeft is voor hen een belangrijke plek, en ze doen er dan ook alles aan om hun huis een fijne plek te maken. Ook familie en vrienden staan bij een kreeft hoog in het vaandel.

En terwijl kreeften ontzettend zorgzaam zijn voor anderen, zijn zij ook de king/queen of selfcare. Zij maken onderscheid in het verdelen van hun tijd: ze hebben tijd om sociaal te zijn, en ze hebben tijd voor zichzelf. Die tijd voor zichzelf hebben zij nodig om op te laden. Deze tijd zorgt ervoor dat zij in sociale situaties des te gezelliger zijn.

Kreeften zijn dromers: ze staan open voor nieuwe ideeën en voor hen is niets te gek. Ze zijn dan ook vaak creatief. Ook bij ideeën van anderen zijn zij snel over te halen. Ze zijn enthousiast en hebben een sprankelende persoonlijkheid.

Mindere eigenschappen
Omdat een kreeft het belangrijk vindt relaties goed te houden, kunnen zij conflictvermijdend zijn. Ze durven niet altijd direct te zijn, wat ertoe leidt dat ze zich soms storen, maar dit niet uitspreken. Kreeften zijn binnenvetters, en houden hun problemen liever voor zichzelf dan dit met anderen te delen. Ze willen anderen hier niet mee belasten. Ook zorgt dit ervoor dat ze mensen vaak naar de mond praten, en veranderen daardoor vaak van mening, waardoor ze niet altijd even stabiel overkomen.

Doe je een kreeft iets aan dan zullen ze je dit niet snel vergeven. Kreeften kunnen het verleden moeilijk loslaten, mede doordat zij zulke binnenvetters zijn. Hierdoor kunnen ze lang over situaties in zitten.

Toch is de kreeft een van de meest attente en loyale van de dierenriem, en dus een goede persoonlijkheid om aan je vriendengroep toe te voegen!

Disclaimer: de beschrijving van de gekoppelde persoonlijkheid aan bepaalde sterrenbeelden is in deze rubriek slechts algemeen, en om hier meer concreet en dieper op in te gaan dient er naar meerdere factoren gekeken te worden. Volledige herkenning is dan ook geen must! ;)

Voel jij je verbonden met je sterrenbeeld of vind je het grote onzin? Laat het ons weten in de comments! Heb je nog andere vragen? Dan kun je altijd even een mailtje sturen.

Bronnen
https://www.spiritualgarden.nl/zoek-op-sterrenbeeld/sterrenbeeld-kreeft-22-juni-t-m-22-juli/
https://rubriek.nl/mind/slechte-eigenschappen-van-het-sterrenbeeld-kreeft/
https://www.horoscoop-hoekje.nl/sterrenbeeld-kreeft.html
https://rubriek.nl/mind/20-eigenschappen-van-de-kreeft/

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden