Sterrenbeelden: voel jij je verbonden met aries (ram) season?

Horoscopen en astrologie: hate it or love it. Sommige mensen vinden het klinkklare onzin; anderen voelen zich ermee verbonden. Los of je er daadwerkelijk in gelooft of niet: al eeuwenlang houden mensen zich bezig met het bestuderen van sterrenbeelden en astrologie. In deze rubriek nemen we jullie elke maand mee in het sterrenbeeld van het seizoen!

ARIES SEASON


Periode
21 maart tot en met 19 april

Element
Vuur

Heersende planeten
Mars

Bijpassende edelstenen
Apachetranen obsidiaan, carneool, diamant, granaat, heliotroop, hematiet, robijn, rode jaspis & sardonyx.

Kenmerken
Een Ram is een aangenaam gezelschap. Met een Ram om je heen heb je het nooit saai: Rammen zijn spontaan, levendig en enthousiast. Ze staan open voor nieuwe uitdagingen. Sterker nog, ze houden van een uitdaging! Vrijheid is voor hen erg belangrijk. Rammen zijn onafhankelijk, en doen dingen echt het liefst op hun eigen manier. Een Ram heeft een sterke eigen wil, en dat zorgt ervoor dat ze niet altijd even goed samen gaan met autoriteit. 

Rammen zijn eerlijk en direct, waardoor je altijd weet wat je aan ze hebt. Ze zullen zeggen waar het op staat, ook als je de waarheid liever niet wil horen. Rammen hebben een all-or-nothing-mentaliteit: ze gaan honderd procent voor je, maar als ze klaar met je zijn verwijderen ze je volledig uit je leven. Als een Ram om je geeft zullen ze er altijd voor je zijn, in goede en in slechte tijden. Dit geeft blijk van hun loyaliteit; Rammen zijn ontzettend trouw. 

Mindere eigenschappen
Rammen doen alles het liefst op hun eigen manier, en kunnen daardoor eigenwijs en tegendraads over kunnen komen, en in sommige gevallen zelfs drammerig. Rammen kunnen mokken en balen als een kind, als iets niet gaat hoe zij het willen.

Een Ram gaat een nieuwe uitdaging niet snel uit de weg, maar hun eigen ongeduld kan hen wel in de weg zitten: voor een Ram gaat het nooit snel genoeg. Hun nieuwe uitdagingen zijn daardoor ook vaak snel alweer van de baan. Ze zijn snel verveeld, wat er toe leidt dat ze niet snel voldaan zijn. Ze zijn dan ook echte ‘doeners’: ze doen eerst, en denken dan pas na.

Ondanks dat Rammen koppig en ongeduldig kunnen zijn, zijn het ontzettend loyale mensen. Een ram in je vriendenkring is dus zeker een goede toevoeging!

NB: de beschrijving van de gekoppelde persoonlijkheid aan bepaalde sterrenbeelden is in deze rubriek slechts algemeen, en om hier meer concreet en dieper op in te gaan dient er naar meerdere factoren gekeken te worden. Volledige herkenning is dan ook geen must! ;)

Voel jij je verbonden met je sterrenbeeld of vind je het grote onzin? Laat het ons weten in de comments! Heb je nog andere vragen? Dan kun je altijd even een mailtje sturen!

 

10 reacties

fBNpeYEFIZ

LUeXaoydBPTnK mei 01, 2020

FMSwgzXUtKvoNh

DFuPxaei mei 01, 2020

HiadmoPrNAGbQLCM

ecqzEuLXM april 22, 2020

VofbQuJD

clJSvGkbxOLzotT april 22, 2020

GFTIXAavP

CzTtJGnIpXmalS april 15, 2020

OMRYbeJIzDx

DAtdsYBVpfcxJ april 15, 2020

QKXHBSdAYbrNl

TqYBisokaJHIKzR april 14, 2020

YRkExgsnaVHyT

jHwAopndJ april 14, 2020

xueWSobAs

pmQhWYcqVA april 13, 2020

QEWhIgJMutUbD

HWalmuyDBw april 13, 2020

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden