Handige tips om jouw verkleurde sieraden weer mooi te krijgen

Iedereen kent het wel: sieraden die verkleuren. Al eerder schreven wij een blogs met tips om jouw sieraden zo goed mogelijk te verzorgen en daarmee zo lang mogelijk mooi te houden. En deze tips werken! Maar hoe goed je jouw sieraden ook verzorgt, het kan wel eens voorkomen dat jouw sieraden verkleuren. In deze blog lees je hoe je deze sieraden vervolgens weer mooi kunt krijgen!

Zilver
Zilveren sieraden kunnen na verloop van tijd verkleuren door blootstelling aan zuurstof, zweet of parfum. Maar geen zorgen: dit is gemakkelijk weg te krijgen!

  • Zilverpoets: koop bij de drogist zilverpoets, en pak een zacht doekje om jouw zilver gemakkelijk schoon te maken.
  • Zilverpoetsdoekje: nog simpeler is het kopen van een zilverpoetsdoekje, waarmee jij jouw zilveren sieraden gemakkelijk op kunt poetsen.
  • Aluminiumfolie en soda: leg in een schaal een stuk aluminiumfolie en strooi daaroverheen schepjes soda. Giet hier kokend water overheen, en leg hierin vervolgens jouw sieraden. Haal ze er na enkele minuten uit en maak ze schoon met een vochtig doekje. Spoel je sieraden tenslotte af en droog ze met een doek.
  • Tandpasta: gebruik tandpasta en een zachte tandenborstel om jouw sieraden schoon te poetsen. Wrijf het vervolgens schoon met een schone, zachte doek.
  • Afwasmiddel: maak een sopje met afwasmiddel. Leg hier je sieraden in en gebruik een zachte tandenborstel om ze schoon te maken. Spoel de sieraden af en droog ze met een doekje.

Goud
Goud kan als gevolg van lange tijd dragen een doffe kleur krijgen. Maar ook dit is met een goede schoonmaakbeurt eenvoudig op te lossen.

  • Gouden sieradenreiniger: koop een potje sieradenreiniger. Gebruik hierna weer een poetsdoekje om kleine oneffenheden weg te nemen.
  • Sopje met groene zeep: net als bij zilver werkt het bij gouden sieraden ook om een sopje te maken met afwasmiddel. Laat je gouden sieraden een paar minuutjes weken in het sopje en gebruik weer een zachte tandenborstel om het schoon te poetsen. Haal de sieraden er vervolgens uit, en droog het met een doek. Gebruik een poetsdoek om overgebleven doffe plekjes op te poetsen.

Zijn jouw sieraden verkleurd? Gebruik dan bovenstaande tips om jouw sieraden weer mooi te krijgen! Let op: pas altijd op als er andere steentjes of diamantjes in de sieraden verwerkt zijn. Ga jij deze tips gebruiken? En ken jij misschien nog meer methoden? Laat het ons weten in de comments!

2 reacties

KbNTeZSGlFHXaps

pAFuOUkTcYj november 24, 2019

IvDywjTLBMmt

HGgeCBmau november 24, 2019

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden