Gastles over ondernemerschap en social mediaVorige week gaven wij een gastles bij de middelbare school SG Huizermaat in Huizen: een gastles over ondernemerschap, en het vergroten van online zichtbaarheid en vindbaarheid. Vandaag de dag is goed gebruik van social media en online zichtbaarheid namelijk een onmisbare factor voor succesvolle bedrijven!

Een aantal maanden geleden werden wij via de organisatie Jong Ondernemen gevraagd om een gastles te geven op een middelbare school. Zij brachten ons in contact met een docent van SG Huizermaat in Huizen. Op deze school wordt er een speciaal business traject voor leerlingen aangeboden, waaraan je kunt deelnemen vanaf de vierde klas. Binnen dit business traject zetten leerlingen binnen een jaar in groepjes een eigen bedrijf op, wat zij doen met behulp van Jong Ondernemen. Omdat social media en online zichtbaarheid juist voor deze doelgroep een heel belangrijk onderdeel is, werden wij gevraagd onze kennis hierover met hen te delen.

Zo hebben wij verteld hoe Lunar Wolff is ontstaan, waar wij nu staan en wat onze plannen voor de komende tijd zijn. Daarnaast hebben wij een groot gedeelte van de gastles besteed aan de onderwerpen online zichtbaarheid en vindbaarheid. Buiten dat de gastles zelf ontzettend leuk was om te geven, was specifiek deze doelgroep ook een leuke uitdaging. Het was de vrijdagmiddag voor de voorjaarsvakantie, dus je voelde aan alles dat de leerlingen heel veel zin hadden om naar huis te gaan. Maar omdat wij ervan overtuigd waren dat dit voor hen een heel relevant onderwerp was, hebben we geprobeerd op een laagdrempelige manier onze kennis over te dragen. En dit is gelukt! Maar naast dat de leerlingen van ons hebben geleerd, hebben wij ook van hen geleerd. Juist omdat wij niet zo vaak met 16- en 17-jarigen spreken, was het voor ons verfrissend om te horen hoe zij over de onderwerpen dachten. Zo lieten we hen feedback geven op onze eigen Instagram-pagina, waar wij ook weer wat uit hebben gehaald!

Al met al een geslaagde middag, met leuke en slimme leerlingen! Heb je ook interesse in een gastles of training over ondernemerschap, online zichtbaarheid en vindbaarheid, social media of een ander soortgelijk onderwerp? Stuur ons dan even een mailtje!

P.S.: Wist je dat onze allereerste vlog online staat? We geven je een kijkje in onze trip naar Parijs. Zo zie je onder andere de eiffeltoren by night, en hoe we achtervolgd worden!

14 reacties

non prescription[/url]
Irriree maart 29, 2021

cialis legal us Muctevot [url=https://xbuycheapcialiss.com/]best place to buy cialis online[/url] plaummaMep Cialysis

Irriree december 12, 2020

YawJCkhsZ

atWTmJHdqbyOnRxU maart 19, 2020

nKiBPZmWSGxAN

kjKoNMawJid maart 19, 2020

lpgYCjVUedQkMsJ

vLlARQdy maart 18, 2020

aefKgMSGzmDnLRP

ktNKmVRo maart 18, 2020

FgWNektqH

bHzEWfyGLC maart 05, 2020

bGidshuYQJlajNTK

MswETBHpzZJIo maart 05, 2020

ZdHTbhKz

dFaByeMhAtTU maart 02, 2020

OQugsiVP

tXCZPnzE maart 02, 2020

cVRkWNSo

fCmRYISePtB februari 28, 2020

ZYRHJlmuoAtX

LjYWzyKinf februari 28, 2020

GOSdHzVPI

yeWkXAjtGwPqU februari 28, 2020

kOwubDoelqatAY

MNOthdeGsYSHx februari 28, 2020

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden