Edelstenen: een helende werking?

Waar denk jij aan wanneer je edelstenen hoort? Juist ja, aan een spiritueel winkeltje waar een enorme chaos aan stenen ligt, die elk een eigen werking zouden hebben. Edelstenen zouden verslavingen op kunnen lossen, lichamelijke klachten kunnen laten verdwijnen en ze zouden je moed kunnen geven. Maar wat is hier nou eigenlijk van waar?

De precieze waarheid is natuurlijk lastig te achterhalen, maar feit is dat edelstenen al duizenden jaren een belangrijke rol spelen in het leven van de mens. Zo werden edelstenen gebruikt als toevoeging aan iemands uiterlijk in de vorm van een sieraad, als genezing, en voor spirituele doeleinden.

"In het verleden was het dragen van sieraden een uitdrukking van iemands rijkdom: het werd gebruikt als statussymbool."

Edelstenen werden destijds veel verwerkt in sieraden, en dienden dan ook als onderdeel van zo’n statussymbool. Tot de achttiende eeuw werden edelstenen daarnaast ook gebruikt voor genezing. Zo gebruikten onder andere de oude Egyptenaren, Romeinen en Grieken edelstenen om de gezondheid van mensen te verbeteren, en schreven artsen destijds zelfs recepten uit waar edelstenen in verwerkt waren.

En nu dan? Vandaag de dag worden edelstenen niet meer door artsen gebruikt voor medische doeleinden, maar feit is wel dat edelstenen vondsten zijn uit de natuur. Edelstenen hebben door hun chemische samenstelling, kleur en geschiedenis elk een eigen werking. Alles in ons heelal en ons bestaan bestaat uit een energie en heeft een zogenoemde trillingsfrequentie: mensen, dieren, bomen, en dus ook edelstenen.

"Een edelsteen heeft net als de rest van het rijtje een energieveld dat constant in beweging is."

Dit energieveld beweegt met een golflengte. Door het vasthouden of dragen van een steen gaat je lichaam de trilling van de steen voor een deel overnemen, waardoor het je lichaam kan helpen om in balans te komen. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil jij het zelf ervaren om te checken of dit klopt? Of wil jij edelstenen net als vroeger gewoon dragen als sieraad? Onze collectie staat nu live!

Lots of love,

Lunar Wolff


Bron:
Gebruik van edelstenen in de geschiedenis [Blogpost]. (z.d.). Geraadpleegd op 12 november 2018, van https://stoneworld.nl/stone-world/gebruik-van-edelstenen-in-de-geschiedenis/

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden