12 originele dingen die je thuis kunt doen tijdens quarantaine

In deze bizarre periode waarin we zijn beland is het echt het beste om zoveel mogelijk thuis te blijven, behalve voor onze hardwerkende toppers in de vitale sector natuurlijk. Maar hoe komen we de periode thuis door? Wij hebben 12 originele tips voor je op een rijtje gezet!


tips om thuis te doen tijdens quarantaine

 1. Houd een dagboek bij van je periode in quarantaine. Het is een bizarre tijd, iets dat we niet eerder hebben meegemaakt en iets dat we niet snel meer zullen vergeten. Al zullen de herinneringen wel vervagen, en zul je over een paar jaar echt niet meer precies weten wat je elke dag hebt gedaan. Hoe bijzonder is het dan als je een dagboek bijhoudt van deze periode, zodat je precies terug kunt zien hoe je deze periode door bent gekomen?
 2. En ben je niet zo van het schrijven: maak dan een video en deel hoe je deze periode ervaart. Leuk voor jezelf voor later!
 3. Het geheugen van onze telefoons wordt steeds groter, en door de jaren heen verzamelen we een shitload aan foto’s. Nu je toch de tijd hebt: maak er een fotoboek van. Zo verdwijnen je mooiste foto’s niet ergens diep in je telefoon of laptop, maar kun je deze vaker terug zien.
 4. Denk terug aan wat je vroeger als kind ging doen wanneer je niets te doen had. Ging je toen schilderen? Tekenen? Lezen? Ga dat weer eens doen!
 5. Maak een eigen kookboek met al je favoriete recepten! Zo hoef je niet elke keer alles online op te zoeken, maar heb je alles bij de hand.
 6. En over koken gesproken… Dit is de tijd om je kook- en bak-skills verder te ontwikkelen, ook - en misschien juist wel vooral - als je ze nog niet hebt! Tip: op Youtube staan ontelbaar veel (makkelijke) filmpjes, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de lekkerste gerechten kunt maken.
 7. Begin met beleggen. Hoewel er een niet al te beste economische periode aanbreekt, is dit misschien wel een goed moment om te starten met beleggen. Begin met je erin te verdiepen, wellicht is dit iets voor jou!
 8. Luister podcasts. Binnenkort zullen we een blog schrijven met onze favoriete podcast tips, so stay tuned!
 9. Start met het leren van een taal. Hoe vaak hebben we het er wel niet over dat we graag nog eens een andere taal zouden willen leren. Now is the time! Duolingo is een super handige app die je hiervoor kunt gebruiken.
 10. Maak je kledingkast zomer-ready. De lente is aangebroken en ondanks dat we niet al te veel naar buiten kunnen, kun je al wel vast aan de slag gaan met het ordenen van je kast. Alle winterjassen en dikke truien eruit, en zomerkleding erin!
 11. En ondanks dat het niet slim is om in de aankomende maanden een vakantie te boeken, kan het zeker geen kwaad om alvast een vakantie te plannen. Waar wil je nog graag heen en met wie? En wat wil je daar gaan doen?
 12. En de laatste, en misschien ook wel de beste tip: voel je niet opgejaagd om ook in deze periode 24/7 productief te zijn. Juist nu is het helemaal oke om een keer niets te doen, uit te rusten, zodat je na deze periode weer volledig opgeladen aan de slag kunt gaan!

Hopelijk komen jullie met bovenstaande tips de quarantaine-tijd wel door! En voor onze hardwerkende toppers: heel veel succes, zonder jullie zouden we het niet redden. Stay safe everyone!

12 reacties

whbTVWcyAkZmLY

mChTwgWu mei 01, 2020

ZIOHsmoSvag

RgaqdnHTym mei 01, 2020

gDIQGviEby

kUOPqYgzHolQSJ april 22, 2020

dEKpZlUHYBqFtVkn

bzqcmWIueo april 22, 2020

iMrPsBxVQeZnCLY

fgyckTMIrvDpwZB april 15, 2020

vsjQWHwnmfyZhPU

uGvbtsoZU april 15, 2020

monCOUPTAx

xztrsiSBOloMTNap april 14, 2020

dHPZDByN

UOjDrLubWMA april 14, 2020

nvKzUBFjtA

UmnFcpWYExNSX april 13, 2020

CRZYotpPVjMk

yemkStUNXCoPAO april 04, 2020

oQWaxIGLBpZs

MvZFBLHPjOo april 04, 2020

nbfwjNsCvoiZMGdA

SfFcKoeQuRPaT april 04, 2020

Laat een bericht achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze gepubliceerd worden